19:00

FC Bellevue

Referat: AIF Barrikaden - FC Bellevue

Startelvan: Filip S – Viktor T, Henke, Mattias, David H – Alex, Anton, Shershah, Oskar – Siseko – Pontus

Avbytare var Ghafur som kom in som vänster yttermittfältare efter knappa 20 minuter av andra, Mohammed Ali som kom
in cirka 5 minuter senare som höger yttermittfältare vilket ledde till att Alex tog steget in på innermittfältet Och Eric som inte spelade alls.

Bellevue började bäst och hade också en väldigt klar möjlighet att ta ledningen redan i den 6:e min men vi lyckades rensa undan bollen efter lite flipperspel väldigt nära vår mållinje efter en räddning av Filip på skott från mycket nära håll.

Efter det hade vi en bra period och i den 8:e min fick Siseko efter ett inlägg från högerkanten ett friläge från ungefär straffpunkten men nicken resulterade inte.

Halvleken präglades av ett högt tempo och att lagen turades om att ha 5-10 min med klart spelövertag. Chansmässigt hade vi ett jätteläge att ta ledningen när Pontus med sedvanlig styrka lyckades bryta sig igenom deras försvar men tyvärr, störd av den sista motståndaren han passerat, kom lite ur balans och tappade bollen precis när han skulle avsluta så att detta guldläge från 7-8 meters håll rann ut i sanden. I den 44:e min hade Bellevue en jättemöjlighet men Filip gjorde en fin räddning på detta frilägesskott.

Andra halvlek började sedan med nästan en kopia av läget precis innan paus – ett friläge från ganska nära håll från högerkanten med åtföljande fin räddning av Filip.

I den 50:e min var det istället vi som tog ledningen på en kontring där Oskar slog en djupledspassning till Siseko som liksom kunde rulla in bollen från ganska långt håll eftersom målvakten stod alldeles fel och två tillskyndade försvarare inte riktigt hann fatt bollen på dess väg över linjen.

Efter detta tog Bellevue över och hade ett rätt bastant grepp om spelet större delen av halvleken. Man vände också på tillställningen efter två mål i 60:e respektive 64:e min, det första med upprinnelse i ett olyckligt bolltapp i uppspelsfasen. Ytterligare målchanser att tala om ledde det dock inte till och hela matchen präglades av få avslut.

Vi förmådde inte riktigt ta oss in i matchen igen förrän sista 10 minuterna då även Bellevuespelarna såg ut att ha tröttats ut av tempot, något vi redan gjort, och när de dessutom backade hem för att slå vakt om ledningen, och ytorna blev stora för oss på mitten fick vi mycket boll på mittfältet. Det såg ändå inte ut som att vi skulle kunna kvittera. Vi var väldigt spetslösa. Men se det skulle ändå bli ett gott slut för oss när klockan runnit en bit förbi de 90 minuterna. Viktor T vann en boll nära sidlinjen, passade Mohammed Ali som efter att ha vänt inåt slog på ett skott som (via en motståndare?) letade sig in i bortre hörnet efter att ha gått i en hög båge över målvakten och den ena poängen i denna inledning av Malmömästerskapet var därmed räddad.

Våra motståndare var precis så svåra att möta som vi väntat oss; välorganiserade, bolltrygga och ständigt löpande och kommer med största säkerhet att bli ett topplag i den serie som sedan Skånebolls förslag röstats ner på ett möte i onsdags nu kommer att bestå av 8 Malmölag, 3 Lundalag och Uppåkra. Vår insats var som helhet också bra även om vi alltså stundtals var rejält tillbakatryckta i andra halvlek. En del slarviga kortpassningar och framför allt inlägg med dålig precision drar dock ner helhetsintrycket något en aning.

Statistik: Hörnor: 2-4 Avslut på mål: 3-5 Avslut utanför: 3-7